Våra takskottare har all utbildning och erfarenhet som krävs och vi arbetar alltid med den bästa säkerhetsutrustningen. Du slipper oroa dig för livsfarlig missriktad snö och is medan vi arbetar. Vid takskottning finns alltid minst en vakt på gatan med reflexväst, skyddshjälm och visselpipa för att kunna avbryta och påbörja skottningen på ett säkert sätt.
Fullt utrustade med spadar, reflexvästar och fallskydd – allt som krävs för att utföra ett snabbt och säkert arbete. Vi använder slodor och presenningar för snabb och skonsam bortforsling av snö på större ytor.
Vi använder endast spadar i hårdplast och för att spräcka is utnyttjar vi gummiklubbor och tar sedan bort isblocken för hand – allt för att minimera risken för skador på ditt tak. Vi utnyttjar skylift på 27-30 lpm för att nå svåra ytor. För riktigt utmanande uppdrag har vi egna certifierade fasadklättrare. På så sätt slipper vi störa boendemiljön kring er fastighet med ställningar eller skylift.
För fastigheter med komplicerade eller höga tak har vi certifierade fasadklättrare som använder Rope Access-teknik. Denna metod gör det möjligt att nå varje del av taket utan att använda ställningar eller skylift, vilket minskar störningar för boendemiljön.
För att få takskottning i Stockholm till det bästa priset så är det bästa för er att teckna ett snöskottningsavtal med oss för er fastighet så kan ni tryggt möta ett nytt snökaos i vinter. Med ett snöskottningsavtal betalar ni ett lägre timpris och blir en prioriterad kund hos oss på Takjour.
Välj mellan två avtalsformer:
Du ringer oss vid behov så skottar vi inom 24 timmar. Vi bär fullt ansvar för eventuella skador på personer och/eller egendom under tiden vi utför arbetet på ert tak.
Vi bevakar och skottar vid behov med beredskap att rycka ut dygnet runt. Vi bär fullt ansvar för alla skador på personer och/eller egendom under hela avtalsperioden.
Det tar ca 5-7 timmar för 3 man att skotta en yta på 500 kvd med 2-3 dm nysnö, under normala väderförhållanden. Priset ligger därmed på omkring 6000-8000 sek plus moms. Kontakta oss om du önskar en offert på just ditt uppdrag!
Som huvudregel ska endast plastspade, sandklubba och snösläde användas vid skottning av tak. Undantag gäller endast om omständigheterna kräver användning av andra verktyg för att förhindra allvarlig fara som exempelvis nedfallande is.
8:2434 Skyddsanordningar mot fallande is och snö ska finnas vid byggnaders entréer om det finns särskilda risker för personskador till följd av fallande is och snö från taket.
Snö och is på taken är fastighetsägarens ansvar. Detta ansvar regleras i Ordningslagen (1993:1617) Kap 3, 3 § "Snö och is som kan rasa ned och skada personer eller egendom på offentlig plats skall utan oskäligt dröjsmål avlägsnas från tak, rännor och liknande anordningar."
Vid takskottning ska det normalt vara två personer på taket och en vakt på gatan.
Regelbunden snöskottning av tak minimerar risken för olyckor. Snö och is på taket kan nämligen glida ner och orsaka skador på såväl människor som egendom. I värsta fall kan stora mängder snö även leda till att taket blir överbelastat och kollapsar.